Om Tourbusserne

Tourbusserne har siden 2016 hjulpet over 800 vækstlagsmusikere og unge artister ud på landevejen og op på scenerne i både ind- og udland.


Det er dyrt at være på landevejen, og transporten til og fra spillejobs sluger ofte så stor en del af budgettet, at det kan være svært for turnerende artister at dække alle sine udgifter. 

Ved at tilbyde gratis tourtransport til ambitiøse vækstlagsartister ønsker vi med Tourbusserne at reducere de økonomiske barrierer, der er forbundet med at spille livemusik, så flere artister kommer ud at spille uden bekymringer.

Musikbranchen er udfordret af en manglende minoritetsetnisk og kulturel repræsentation samt en uligevægtig kønsfordeling. Vi ønsker at bidrage til udviklingen af et mangfoldigt musikliv ved at fokusere særligt på diversitet inden for både genrer, køn og kulturer.

Med fokus på kønsdiversitet, minoriteter, vækstlag og genrerepræsentation ønsker Tourbussen at løfte det samlede danske musikliv ved at fremme talentudvikling og diversitet blandt nye, unge artister. Samtidig støtter vi artister, der gerne vil turnere i udlandet for at understøtte eksporten af dansk musik.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Tourbusserne drives af Dansk Live med støtte fra Tuborgfondet.