Praktisk info

Hvis I vil ansøge om at låne en tourbus, skal I udfylde et ansøgningsskema via jeres profil her på siden. Inden I ansøger, skal I starte med at orientere jer her på siden, hvor vi har samlet alt nødvendig information.


PROCESSEN

Når I har et eller flere bekræftede spillejobs, kan I søge om at låne en tourbus.
Vi har her oplistet processen fra ansøgning til aflevering af bussen.

Når I ønsker at låne en tourbus, skal I:

 1. Forberede jer

  Sæt jer først og fremmest grundigt ind i vores betingelser for lån af Tourbusserne.

  Find desuden svar på alle jeres spørgsmål ifm. lån af Tourbusserne her på siden.

 2. Ansøge

  Opret eller log ind på jeres profil Udfyld og send jeres ansøgning under Ansøg.

 3. Afvente

  I kan forvente at få svar på jeres ansøgning ca. fire uger før, I skal bruge bussen. I får svar per mail – både ved bekræftelse og afslag.

 4. Afhente

  I skal hente bussen hos Europcar i den by og på det tidspunkt, der fremgår af jeres bekræftelse.

  I skal medbringe kørekort (eller kopi heraf) på dem, der skal køre bussen.

  I skal lægge et depositum på 3.500 kr.

  I får udleveret nøgle og instrukser til bilen, og så er I klar til at tage afsted!

 5. Afsted!

  Vi ønsker, at endnu flere aspirerende artister og bands ved, at tilbuddet om Tourbusserne findes!

  Når I låner bussen, skal I derfor minimum en gang om dagen poste et opslag eller en story af stemningen fra jeres tourliv på Instagram. I skal tagge @tourbusserne og være indforståede med, at vi måske kan reposte det eller bruge det på vores side.

  Nyd turen!

 6. Aflevere

  Vi forventer selvfølgelig, at I passer godt på bussen og afleverer den i pæn og i god stand. På den måde kan Europcar nå at gøre bussen klar til jeres kolleger, der ofte skal bruge den lige efter jer.

  Bussen skal afleveres senest kl. 08.00 på den sidste dag, I har bussen (I kan finde detaljer på jeres profil og i den bekræftelsesmail, I har modtaget).

  I skal altid aflevere bussen det samme sted, som I hentede den.

INFORMATIONSSKEMA

I kan nemt og hurtigt finde information ved at klikke rundt i nedenstående skema.

Adresser

Afgift

Afhentning

Aflysning

Afslag

Aldersgrænse

Alkolås

Ansøgning

Arrangører

Bekræftelse

Betingelser

Broer

Brug

Bussen

Chauffører

Deadline

Depositum

Diesel

Elbil

Europcar

Forsikring

Forsinkelse

Forventninger

Færger

Instagram

Kontakt

København

Login

Nøgle

Odense

Passagerer

Profil

Spørgsmål

Svarfrist

Udeblivelse

Udelukkelse

Udland

Åbningstider

Aalborg

Aarhus


OM BUSSERNE

Vi har to busser og en elbil i København og en bus i hhv. Odense, Aarhus og Aalborg. Busserne er som udgangspunkt, dem I ansøger om, men I kan også ansøge om at låne vores elbil. Elbilen er særligt tiltænkt koncerter i København og omegn, hvis I skal bruge en bil til at fragte gear, mens eventuelle øvrige bandmedlemmer kan tage cyklen eller offentlig transport til koncertstedet. I kan dog også søge om at låne elbilen til resten af landet.

BUSSERNE

Model
Mercedes-Benz Sprinter Tourer, Ekstralang

Kapacitet
Der er plads til 9 personer (inkl. fører) i hver bus. Der er tre forsædepladser samt bagsæder placeret overfor hinanden, tre og tre, med et bord i midten.

Udvendige mål på busserne
Højde: 268 cm
Bredde: 200 cm
Længde: 695 cm

Mål på lastrum
Højde: 190 cm
Bredde: 180 cm
Dybde: 200 cm

Nyttelast
925 kg inkl. personer i bussen

Faciliteter
Bussen har automatgear, GPS, bluetooth og bord. Der er desuden installeret alkolåse i alle busserne. Bussen kan således kun starte, hvis føreren er ædru. Øvrige tekniske spørgsmål om bussen henvendes til Europcar.

Diesel
Bussen er fuldt optanket, når I henter den, og I skal på samme måde aflevere bussen fuldt optanket. Diesel er ikke inkluderet i lån af bussen – det skal I selv betale for.

ELBILEN

Model
Mercedes eVito

Kapacitet
Elbilen er en varevogn med plads til tre personer inkl. fører. Der er tre sæder foran og et lastrum.

Størrelse på lastrum
6 m3

Nyttelast
855 kg inkl. personer

Faciliteter
Elbilen har automatgear, GPS, bluetooth og er, som de øvrige busser, også installeret med alkolås. Øvrige tekniske spørgsmål om elbilen henvendes til Europcar.

Rækkevidde og opladning:
Elbilen har en max rækkevidde på ca. 260 km pr. ladning, som afhænger af vind og vejr samt hvordan I læsser og benytter bilen.

I modtager bilen fuldt opladet og Europcar står for slutladningen og udgifterne hertil. I behøver derfor ikke aflevere bilen fuldt opladt, men I står selv for eventuelle mellemladninger.

Hvad forventer I af os, når vi bruger bussen?

Vi forventer, at I passer godt på bussen og afleverer den i samme stand, som I modtog den. Der skal være plads til tourlivet, men bussen skal – ofte med kort tids mellemrum – overleveres til jeres kollegaer, som også skal have en god oplevelse, så tænk også på dem. Som tak for lån, skal I lægge minimum et opslag/story op på sociale medier om dagen, hvor I skal tagge @tourbusserne.

Må der være flere chauffører?

Ja, I skal blot registrere alle chauffører hos Europcar ved afhentning.

Chauffører skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i minimum 12 måneder. Der er installeret alkolåse i alle busserne.

Kan vi krydse broer og tage færger?

Når I låner Tourbussen, er det gratis at krydse Storebæltsbroen med bussernes BroBizz.

Andre overfarter, fx Molslinjen eller Øresundsbroen, skal I selv betale for.
Her er det er jeres ansvar at sikre, at overfarten bliver registreret korrekt.

Kan vi køre på jobs til udlandet i bussen?

I kan køre med bussen i følgende lande:

Danmark
Belgien
Frankrig
Holland
Italien
Luxembourg
Monaco
Norge
Portugal
Schweiz
Sverige
Spanien
Tyskland
Østrig

Øvrige lande dækkes ikke af Europcar’s forsikring, hvorfor disse desværre ikke er mulige destinationer.

Er bussen forsikret, og hvad dækker den?

Forsikring:
Alle biler er ansvarsforsikret. Kaskoforsikring og tyveriforsikring er inkluderet – der er dog en selvrisiko på op til kr. 3.500 ved skade eller tyveri. Forsikring er dog kun gældende, hvis I overholder gældende betingelser for lån af tourbusserne.

Ved ture til udlandet, gælder forsikringen i følgende lande:

Belgien
Frankrig
Holland
Italien
Luxembourg
Monaco
Norge
Portugal
Schweiz
Sverige
Spanien
Tyskland
Østrig


ANSØGNING OG PROCES

Hvem kan låne en tourbus?

Alle, der har et eller flere bekræftede spillejobs, kan ansøge om at låne en tourbus. Vær dog opmærksom på, at Tourbusserne først og fremmest har til formål at styrke talentudvikling og mangfoldighed på den danske musikscene. Derfor vil ansøgninger fra vækstlag, minoritetsgrupper og unge talenter mellem 16 og 30 år prioriteres højest. Af samme årsag kan busserne kun lånes til artister, der producerer originalmusik. Busserne kan altså ikke lånes af coverbands. Busserne kan heller ikke lånes i forbindelse med koncerter til private arrangementer.

Hvad er kravene for at kunne søge, og hvad må busserne bruges til?

I kan låne en bus til alt fra en enkelt koncert til en fuld turné i ind- og udland – både hvis I er opvarmning og hvis I er hovednavn. I skal have mindst et bekræftet spillejob i kalenderen for at kunne søge om at låne en tourbus. Jeres job skal altså fremgå og/eller kunne bekræftes hos spillestedet eller festivalen.

Hvad må busserne ikke bruges til?

Busserne kan ikke lånes ifm. koncerter til private arrangementer. Ligesom busserne ikke bliver udlånt til coverbands. Bussen må ikke bruges privat, fx til flytning af lokale, eller til udlejning eller samkørsel, hvor der tjenes penge, som fx via GoMore.

Hvordan ansøger vi?

For at låne en tourbus, skal I oprette og være logget ind på jeres profil her på siden. Det er vigtigt, at I læser vores regler og vilkår grundigt, inden I søger, og generelt orienterer jer grundigt her på siden, så I kender processen og betingelserne ved ansøgning og lån af bussen.

Vi bestræber os på at give jer svar omkring fire uger inden jeres ansøgte dato. Derfor anbefaler vi, at I ansøger så tidligt som muligt, og gerne minimum fem uger før jeres job. Ansøger I under fire uger inden jeres bekræftede job, kan vi ikke garantere, at vi når at behandle jeres ansøgning.

Hvor længe og hvor mange gange kan vi låne bussen?

Som udgangspunkt er der ikke nogen grænse for, hvor lang en periode I kan søge om at låne en tourbus. I kan altså sagtens søge om at låne bussen, også hvis I er booket til en længere, sammenhængende tour. Bussen skal dog i udgangspunktet afleveres tilbage, hvis der er mere end én transportdag imellem jeres jobs – fx hvis I skal spille to lørdage i streg, men ikke har brug for bussen i dagene imellem. På den måde kan andre artister få glæde af bussen i mellemtiden. Vi tager selvfølgelig højde for, om det er muligt for jer at nå tilbage med bussen mellem jeres jobs (fx hvis I spiller i udlandet). Men udgangspunktet for Tourbusserne er at hjælpe så mange artister som muligt, så tildelingen af busser tager også højde for, hvor meget bussen kan komme ud at køre. Det vil altid fremgå tydeligt på jeres profil og i den bekræftelsesmail, I modtager, hvilke dage I har rådighed over bussen.

Hvor mange gange kan vi søge om at låne bussen?

Så længe I opfylder kriterierne for at låne en bus, kan I i princippet søge om at låne en tourbus, lige så ofte I har behov for. Da vi får mange ansøgninger har vi desværre ikke altid mulighed for at imødekomme jeres ansøgninger, men vi gør, hvad vi kan for at få flest mulige ud at spille. Om I har fået en bus tildelt før, har i udgangspunktet ikke indflydelse på jeres mulighed for at låne den igen.

Hvad er deadline for vores ansøgning, og hvornår får vi svar?

Vi anbefaler, at I sender ansøgningen til os senest fem uger før, I skal bruge bussen. Da vi får rigtig mange ansøgninger, kan vurderingen af dem variere i tid. Sender I en ansøgning under fire uger inden, I skal ud at køre, kan vi desværre ikke garantere, at vi når at behandle den.

Hvornår får vi svar på vores ansøgning?
Vi bestræber os på at give jer svar omkring fire uger, inden I skal bruge bussen, men dette kan variere.

Kan vi ændre eller slette vores ansøgning?

Så længe status på jeres ansøgning er “modtaget”, kan I ændre eller slette jeres ansøgning. Det gør I via jeres profil. Hvis ansøgningen er “bekræftet” eller afvist, kan I ikke ændre i jeres ansøgning. Hvis jeres ansøgning er bekræftet, og I efterfølgende har ændringer, skal I kontakte os ved at svare på den bekræftelsesmail, I har modtaget.

I skal altid aflyse hurtigst muligt, så andre har mulighed for at få glæde af bussen. Hvis I ikke aflyser og heller ikke henter bussen, risikerer I at blive afregnet 2.000 kr.

Vi kan ikke logge ind på vores profil, hvad gør vi?

Hvis I har glemt jeres login-oplysninger, eller af en anden årsag ikke kan logge ind på jeres profil, kan I nulstille jeres kode.

Oplever I fortsat problemer, kan I sende os en mail på: tourbusserne@dansklive.dk

Hvem kan vi kontakte, hvis vi har spørgsmål, vi ikke kan finde svar på her?

Hvis I har spørgsmål til jeres profil, til selve ansøgningen eller processen omkring ansøgning, skal I kontakte os på mail tourbusserne@dansklive.dk.
Hvis I har spørgsmål til selve bussen, tekniske specifikationer eller andet lavpraktisk omkring fx afhentning af nøgle, så skal I kontakte Europcar i den by, I skal afhente bussen.


AFHENTNING OG AFLEVERING

Hvor og hvornår skal vi hente og aflevere bussen?

Bussen skal afhentes hos Europcar på den adresse, der fremgår af jeres bekræftelse. De skal altid afleveres samme sted, de er hentet – dette kan ikke fraviges. I skal hente bussen den aftalte dag, som fremgår af den bekræftelsesmail, I har modtaget. Bussen kan hentes fra kl. 09:00 og indtil Europcar lukker samme dag. Vær opmærksom på, at Europcar har skiftende åbningstider. Orienter jer altid på deres hjemmeside for aktuelle åbningstider (se nedenfor).

Afhentning:
Når I ankommer til Europcar, skal I blot oplyse jeres band- eller artistnavn, og I vil få Tourbussen udleveret samt instrukser til bussen. Bussen skal afleveres samme sted, som I har hentet den, senest kl. 08.00 på den sidste dag, I har råderet over bussen.

Aflevering af bussen uden for Europcars åbningstider:
Bussen kan afleveres uden for Europcars åbningstider – hvis I fx kommer sent hjem fra job. Her skal I blot parkere bussen så tæt på Europcar som muligt og lægge nøglen i Europcars nøgleboks. Husk at betale for parkering indtil Europcar åbner næste dag.

Adresse og åbningstider:

Europcar Aalborg:
Adresse: Dag Hammarskjølds Gade 2a, 9000 Aalborg

Åbningstider: https://www.europcar.dk/udlejningssteder/jylland/aalborg 

 

Europcar Aarhus:
Adresse: Skanderborgvej 108, 8260 Viby J

Åbningstider: https://www.europcar.dk/udlejningssteder/jylland/aarhus-skanderborgvej 

 

Europcar København:
Adresse: Gammel Kongevej 13, 1610 København V
Åbningstider: https://www.europcar.dk/udlejningssteder/storkøbenhavn/københavn 

 

Europcar Odense:
Adresse: Vestre Stationsvej 13, 5000 Odense C

Åbningstider: https://www.europcar.dk/udlejningssteder/fyn/odense

Er der depositum, og hvad skal vi medbringe, når vi henter bussen?

I skal lægge et depositum for selvrisiko på 3.500 kr., via et kreditkort med minimum 3.500 kr. på. I skal desuden medbringe kørekort på den/dem, der skal køre bussen, så Europcar kan registrere jeres oplysninger. Alle chauffører skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i minimum 12 måneder.

Kan der være flere chauffører?

Ja. Alle, der skal køre bussen, skal kunne fremvise kørekort hos Europcar, så de kan registreres ift. forsikring.

Hvad sker der, hvis vi ikke henter eller afleverer bussen som aftalt?

Hvis I ikke henter bussen, risikerer I en opkrævning på 2.000 kr.. Det er derfor vigtigt, at I giver besked til os på mail hurtigst muligt, hvis I har brug for at aflyse bussen.